Muut palvelut jäsenelle
Tarjoamme jäsenillemme ansioturvan lisäksi myös työllisyyttä tukevia palveluita.
Katso koulutuksia
Tarjoamme uutena jäsenetuna koulutusalustan kaikkien jäsentemme käyttöön.
Saat käyttöösi Helsingin seudun kauppakamarin koulutusalustan KoulutusOnlinen, josta löydät koulutustallenteita esimerkiksi taloushallinnosta, verotuksesta, kansainvälistymisestä, työoikeudesta, työsuhteista, johtamisesta, myynnistä, viestinnästä, tietotekniikasta, digitaidoista, tietosuojasta ja työhyvinvoinnista.
Näin otat koulutusalustan käyttöösi
- Kirjaudu eAsiointiin omilla pankkitunnuksillasi.
- Siirry Viestit-välilehdelle.
- Valitse keskustelunaiheeksi Muu ja kirjoita otsikkokenttään KoulutusOnline.
- Kirjoita viesti, jossa kerrot haluavasi ottaa käyttöösi koulutuspalvelun. Kerrothan viestissäsi myös nimesi ja sähköpostiosoitteesi.
Palvelun käyttöaika on aluksi kolme kuukautta jäsentä kohden, ja sitä voidaan jatkaa tarvittaessa.
Järjestämme KoulutusOnlinen käytöstä infotilaisuudet helmi- ja huhtikuussa 2025. Saat infotilaisuuksien tarkemmat ajankohdat tietoosi, kun olet ottanut palvelun käyttöösi.
Tutustu tietopankkiin
Onnea uudesta yrityksestä!
- Soita ensin Yritys-Suomi -puhelinpalveluun, josta saat tietoa julkisista palveluista yrittäjille. Puhelinpalvelu on auki arkisin klo 9–16.15 numerossa 0295 020 500.
- Uutta yrittäjää neuvotaan paikallisesti. Uusyrityskeskukset auttavat uusia yrittäjiä ja tarjoavat alkavan yrittäjän digitaalisen palvelupolun. Oman lähimmän uusyrityskeskuksesi löydät täältä. Tutustu myös Uusyrityskeskuksen yrityksen perustamisoppaaseen,
- Lue myös Suomi.fi:n yrityksen perustamismateriaali ja InfoFinlandin yrittäjän tietopakettiin.
- Tutustu myös työvoimaviranomaisen palveluihin, kuten liiketoimintasuunnitelmatyökaluun ja yrittäjyystestiin, ja verottajan uuden yrittäjän neuvontaan.
- Käy Suomen Yrittäjien Yrittäjät-akatemian maksuttomia yritystoiminnan aloittamiseen liittyviä kursseja.
- Voit halutessasi tarkastella listausta myös kehitysyhtiöistä. Kehitysyhtiöt ovat kuntien omistamia yhtiöitä, jotka vastaavat alueen yrityskehityksestä.
Starttiraha
Yrittäjän toimeentuloon voi saada apua starttirahasta. Starttirahaa saadakseen tulee olla päätoiminen yrittäjä eikä yritystoiminta saa olla alkanut ennen starttirahan hakemista. Päätökset starttirahasta tehdään työllisyysalueilla, ja ne vaihtelevat paikallisesti. Tietoa starttirahasta saat Yritys-Suomi -puhelinpalvelusta. Rahoitusta yritystoiminnalle voi hakea omasta pankista. Valtion erityisrahoituslaitos Finnveralta voi hakea lainaa tai takausta lainalle. Maaseudulla myös aloittavat yrittäjät voivat saada Leader-rahoitusta.
Vakuutukset uudelle yrittäjälle
Olet vakuuttanut itsesi työttömyyttä varten Yrittäjäkassassa, hienoa!
Lisää yrittäjän vakuutuksista kerrotaan Suomi.fi:ssä, Työeläke.fi:ssä ja Eläketurvakeskuksen verkkosivuilla.
Kaipaan yleistä neuvontaa
- Soita Yritys-Suomi -puhelinpalveluun, joka vastaa arkisin klo 9–16.15 numerossa 0295 020 500.
- Suomi.fi:stä löydät hyödyllistä tietoa yritystoimintaan liittyen, ja työvoimaviranomaisen palvelut löydät Työmarkkinatorilta.
- Jos yritystoimintasi on kestänyt alle 3 vuotta, hyödynnä Uusyrityskeskuksen palveluita. Tämän jälkeen kuntien omistamat kehitysyhtiöt ja kunnat tukevat yrityksiä.
- Havitteletko kasvua ja kansainvälistymistä? Esimerkiksi KasvuOpenin tai TeamFinland-verkoston ohjelmat ja palvelut saattavat olla avuksi.
- Voit myös tutustua Suomen Yrittäjien Yrittäjät-akatemian maksuttomiin kursseihin.
Tarvitsen apua yritykseni talouden hoitoon
- Soita Yrittäjän talousavun neuvontanumeroon 0295 024 880 arkisin klo 9-16.15. Puhelinpalvelusta sinut ohjataan esimerkiksi alueellisiin tukipalveluihin tai Yrityskummien neuvottavaksi.
- Talousneuvontaa saa myös Takuusäätiön Velkalinjalta numerosta 080 098 009 (arkisin klo 10-14) ja oikeusaputoimistojen alueellisesti toimivasta talous- ja velkaneuvonnasta. Ulosottolaitoksen ennakoiva talousneuvonta toimii alueittain.
Tarvitsen rahoitusta
Rahoitusta yritystoimintaan voi hakea omasta pankista ja Finnveralta. Kasvuun ja kansainvälistymiseen voi saada tukea Business Finlandilta.
ELY-keskus tukee pienten ja keskisuurten suomalaisten yritysten kehittämis- ja investointihankkeita ja tarjoaa rahoitusneuvontaa. Team Finland -verkoston rahoituspalvelut käsittävät Finnveran, Business Finlandin, ELY-keskuksen, Teollisuussijoituksen, Finnfundin ja Finnpartnershipin tuet ja rahoitukset. Maaseudun yrittäjille on olemassa erillinen Leader-rahoitus.
Haluan tietoa yrityksen myymisestä ja omistajanvaihdoksesta
Yrityksen myynnistä ja omistajanvaihdoksista löytyy tietoa Suomi.fi:stä, josta ohjataan alueellisiin palveluihin. Suomen Yrittäjät on tehnyt oppaan omistajanvaihdoksista. Verottajalle tehtävistä ilmoituksista ohjeistetaan verottajan sivuilla. Suomen Yritysvälittäjäin ja Omistajanvaihdosasiantuntijain Liitto SYVL:n verkkosivuilla on lista yritysvälittäjistä ja liitto antaa neuvoja omistajanvaihdoksiin. Ilmoituksia myytävistä yrityksistä on esimerkiksi Yrityspörssissä ja Firmakaupassa.
Tarvitsen tukea ja kaipaan verkostoja
Verkostoja yrittäjille on sekä valtakunnallisesti että alueellisesti. Osa verkostoista on alakohtaisia. Suomen Yrittäjillä on kattava paikallisyhdistysverkosto. Myös Yrittäjänaisilla on paikallistoimintaa. Mikro- ja yksinyrittäjät ry:llä on verkostoitumiseen tähtäävää toimintaa ja pienryhmiä.
Yrittäjän jaksamiseen ja kriiseihin voi hakea apua esimerkiksi julkisen terveydenhuollon tuottamista Mielenterveystalon palveluista. Mieli ry:n palvelut auttavat akuutissa tilanteessa. Seurakuntien palvelut toimivat alueellisesti ja kirkolla on myös valtakunnallinen keskustelupalvelu.
Osatyökykyinen yrittäjä voi hakea tukea esimerkiksi työllisyysalueelta, Kelasta tai eläkevakuutusyhtiöstä (sairauspäiväraha, osasairauspäiväraha, työkyvyttömyyseläke, ammatillinen kuntoutus), terveydenhuollosta ja työterveyshuollosta. Kuntoutuksesta saa tietoa Terveyskylän Kuntoutumistalosta.
- Jos olet jäänyt työttömäksi, huolehdi työttömän velvoitteistasi. Näet ne kirjautumalla Työmarkkinatorin omaan asiointiin. Lisäksi Suomi.fi:n opas työttömälle ohjaa sinut eteenpäin.
- Apua työnhakuun saat ensisijaisesti omalta työllisyysalueeltasi. Palveluita voit hakea Suomi.fi:stä. Työmarkkinatorin koulutusneuvonnan puhelinpalvelu ohjeistaa koulutuksista.
- Voit saada apua työnhakuun myös ammatillisista verkostoista ja yrittäjäverkostoista. Lisäksi Suomessa toimii Työttömien keskusjärjestö, jolla on paikallisyhdistyksiä.
Työpaikkailmoituksia löydät esimerkiksi seuraavilta sivustoilta:
- Työmarkkinatori.fi
- Valtiolle.fi
- Kuntarekry.fi
- Oikotie.fi
- Laura.fi
- Jobly.fi
- Duunitori.fi
- Indeed.fi
- Barona.fi