Yrittäjästä palkansaajaksi siirtyminen

Työttömyyskassa kannattaa aina valita päätoimen mukaan. Jos siirryt tai olet siirtynyt yrittäjätyöstä palkkatyöhön, sinun kannattaa liittyä palkansaajan työttömyyskassaan, koska Yrittäjäkassan jäsenenä ei voi kerryttää palkansaajan päivärahaoikeutta.

Jos siirryt palkansaajakassaan, varmista, että jäsenmaksusi meillä on kunnossa erohetkeen saakka. Jotta kerryttämäsi ansioturva voi säilyä voimassa kassasta toiseen siirtyessäsi, kassajäsenyyksien väliin ei saa jäädä yli kuukauden vakuuttamatonta jaksoa.

Näin yrittäjänä kerrytetty työssäoloehto säilyy palkansaajakassaan siirtyessä:

  • Jos olet kerryttänyt yrittäjän työssäoloehdon ja sinulle on maksettu päivärahaa Yrittäjäkassasta, työssäoloehto säilyy palkansaajakassassa niin kauan, kunnes täytät palkansaajan työssäoloehdon. Mikäli olet kerryttänyt yrittäjän työssäoloehdon ja sinulle ei ole ehditty maksaa päivärahaa, sen vuoksi että sinulle on asetettu myyntivoiton jaksotus, työssäoloehto säilyy palkansaajakassassa niin kauan, kunnes täytät palkansaajan työssäoloehdon.
  • Jos olet kerryttänyt yrittäjän työssäoloehdon, mutta sinulle ei ole maksettu päivärahaa Yrittäjäkassasta, työssäoloehto säilyy palkansaajakassassa niin kauan, kun se mahtuu viimeisimmän 48 kuukauden sisälle työttömyydestä laskien. Yrittäjän työssäoloehto on viimeisin 15 kuukauden jakso Yrittäjäkassan jäsenenä, jolloin olet toiminut yrittäjänä ja ylläpitänyt riittävän suuruista vakuutustasoa

Lisätietoja palkansaajakassoista www.tyj.fi

Lue tarkemmin kohdasta Aloitin palkkatyön, pitääkö minun vaihtaa kassaa?