Esa Airaksisesta SYT-kassan puheenjohtaja

Kuvassa Esa Airaksinen

Kuopiolainen asianajaja Esa Airaksinen on valittu Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassan (SYT-kassa) hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi. Airaksinen valittiin puheenjohtajaksi ylimääräisessä kassan kokouksessa 30.9.2019.

Airaksinen seuraa tehtävässä Susan Äijälää, joka siirtyi palkkatöihin ja näin ollen luopui SYT:n jäsenyydestä ja puheenjohtajuudesta.Airaksinen hyppää puheenjohtajan puikkoihin muutostilanteessa, sillä toinen Suomessa toimiva yrittäjien työttömyyskassa AYT-kassa sulautuu vuoden alussa SYT-kassaan.

– Sulautumisen myötä SYT-kassan jäsenmäärä nousee noin 30 000 jäseneen. Kassat muodostavat yhdistyessään vakavaraisen ja kustannustehokkaan työttömyyskassan.Yhdistyminen on meille mahdollisuus uudistaa ja kehittää palveluita molempien kassojen parhaiden käytäntöjen pohjalta. Suurempi kassakoko mahdollistaa myös paremmin varautumisen tulevaisuuden lakimuutoksiin ja viranomaisvelvoitteiden täyttämiseen, sanoo Airaksinen.

Esa Airaksinen on toiminut yrittäjänä vuodesta 1998 lähtien ja SYT-kassan hallituksessa hän on vaikuttanut vuodesta 2013 lähtien. Hän on päässyt lähietäisyydeltä seuraamaan SYT-kassan toiminnan kehittymistä ja jäsenmäärän kasvua.

– Suomalaisten yrittäjien tietoisuus ja halu liittyä ansioturvan piiriin on lisääntynyt selvästi viime vuosien aikana. Esimerkiksi tänä vuonna kassaamme on liittynyt jo yli 3400 yrittäjää. Tästä huolimatta valtaosa yrittäjistä on edelleen vailla ansiosidonnaista työttömyysturvaa, sanoo Airaksinen.

Helsingissä koolla ollut SYT-kassan ylimääräinen kassan kokous valitsi myös uuden varapuheenjohtajan, joksi nousi helsinkiläinen sairaanhoitajayrittäjä Päivi Peltomaa.  Kassan hallituksen uudeksi varsinaiseksi jäseneksi valittiin helsinkiläinen asianajaja Jouni Korhonen. Muina hallituksen jäseninä jatkavat kaarinalainen viestintäalan yrittäjä Juha-Pekka Harju, helsinkiläinen terveys- ja hyvinvointialan yrittäjä Ann-Sofi Ilkka sekä vaasalainen energia-alan yrittäjä Christoffer Wiik.