Kesäkeskusteluja ja kansainvaellusta

Palasimme juuri SuomiAreenasta kesäisestä Porista. Olihan aikamoinen vilinä ja kansaa liikkui kävelykaduilla, rantapromenadilla ja sadoissa tilaisuuksissa. SYT-kassakin on nyt ollut mukana useampana vuonna, ja tämä on meille yksi tapa saada yhä useammat yrittäjät tutustumaan ja tunnistamaan kassan olemassaolon.
Teimme keväällä kyselyn, ja edelleenkään yli puolet yrittäjistä ei tiedä yrittäjän työttömyyskassan olemassaoloa. Kesäkuussa herättelimme some-kansaa ehdottamaan meille Suomen uhkarohkeinta yrittäjää netissä pyörineessä kilpailussa. Kilpailun voitti mm. FitFarm yrityksen perustanut, monessa erilaisessa bisneksessä mukana ollut Jutta Gustafsberg. Palkitsimme Jutan Suomi Areenalla ja hän oli vilpittömän ilahtunut ja otettu valinnasta.
Jutta totesi, ettei ollut koskaan aiemmin saanut mitään yrittäjäpalkintoa, joten valinta osui kaikin puolin oikeaan osoitteeseen. Haastattelussa Jutta kertoi yrittäjätaipaleestaan, niin menestyksistä kuin epäonnistumisista, ja miten ne ovat häntä opettaneet ja koulineet: ”tärkeää ei niinkään ole se raha, vaan ilo tehdä sitä mistä tykkää ja nauttii elämässä”.
Järjestimme Porissa myös keskustelutilaisuuden otsikolla ”Paluu tulevaisuuteen vai menneisyyteen?”. Keskustelun juonsi yrittäjä, stand up-koomikko, näyttelijä ja käsikirjoittaja Stan Saanila, joka toimi myös uhkarohkein yrittäjä kampanjamme keulakuvana. Keskustelussa peilattiin mennyttä sataa vuotta taaksepäin ja suunnattiin tulevaisuuteen. Keskustelun voit katsoa seuraavasta linkistä https://www.katsomo.fi/#!/jakso/33001006/suomiareena/784686/7-paluu-tulevaisuuteen-vai-menneisyyteen
Selkeä, jo sangen tuttu muustakin keskustelusta oleva lopputulema oli, että työelämä on hurjassa murroksessa ja muutosvauhti on kova. Keskustelemassa kanssani olivat kansanedustaja Silvia Modig, sosiaalipolittikan professori Heikki Hiilamo, Sitran työlämä-johtaja Timo Lindholm sekä nuori start up-yrittäjä, Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja Jaakko Männistö.
Suomi ei enää hiljene kesäksi, vaan erilaisia tapahtumia on joka viikonloppu useammassakin paikassa. Siitä kansa nykyään tykkää, enää ei riitä pelkkä mökeille piiloutuminen. Eli nyt minäkin otan hieman huilia työarjesta ja suuntaan mielenkiinnon kaikkeen kivaan ja mukavaan meininkiin !
kesäisin terveisin,
Merja Jokinen
kassanjohtaja

SuomiAreenan kaverikuvassa:Silvia Modig, Jaakko Männistö ja Stan Saanila