Perhe on yrittäjälle tärkeä

Näyttökuva 2015-02-13 kello 16.27.07Ergonomiayrittäjä Petteri Husu sanoo kasvaneensa yrittäjäksi vasta vuosien työrupeaman jälkeen. Yrittäjyyteen ajoi vahvasti myös halu olla enemmän perheen kanssa.
Petteri Husu työskenteli vastuullisissa myynti- ja markkinointitehtävissä  suuressa toimisto- ja ergonomiatuotteita myyvässä ja markkinoivassa yrityksessä.
-Sieltä minut headhuntattiin vetämään myyntiä suureen, rakennustarvikkeisiin erikoistuneeseen yritykseen. Vastuunalainen työ toi mukanaan paljon matkustusta, kokouksia, hotelliöitä ja pitkiä päiviä. Kolmen lapsen isälle, jolle perhe on tärkein arvo ja voimavara, tämä yhtälö ei oikein toiminut.
-Mietin pitkään ja hartaasti omia vaihtoehtojani. Yrittäjyys alkoi kuulostaa sopivimmalta vaihtoehdolta. Oma äitinikin on tilitoimistoyrittäjä, joten kynnys yrittäjyyteen ei ollut niin suuri.
Omaan työttömyysturvaan liittyvät asiat ovat olleet Petterille aina tärkeitä.
-Ennen yrittäjyyttäni olin SMKJ- liiton jäsen ja kuuluin siis samaiseen työttömyyskassaan. Oli itsestään selvyys, että hoidan myös yrittäjänä oman työttömyysturvan kuntoon. Ergonomian perimmäisenä tavoitteena on turvallisuus, terveys ja hyvinvointi. SYT -kassaan kuuluminen on osa omaa henkilökohtaista ergonomiaa, se on sijoitus pahan päivän varalle.
Henkilökohtaista myyntityötä
SYT -kassasta hän oli kuullut uusyrityskeskuksesta, josta hän oli saanut myös mukaansa kassan liittymislomakkeen. Päättäväisenä ja määrätietoisena miehenä Petteri täytti lomakkeen ja toi sen SYT -kassan toimistolle henkilökohtaisesti.
-Henkilökohtainen myyntityö ja yksilölliset ratkaisut sekä palvelut ovat yritykseni peruspilarit. Pääsääntöisesti myyn ja esittelen edustamiani ergonomiatuotteita Etelä-Suomen alueen virastoille ja toimistoille niiden virka-aikoina eli klo 8-16.00. Samalla kun vein liittymislomakkeen SYT:in toimistolle pystyin myös esittelemään yritystäni ja tuotteita.
Yrittäjäksi lähtemistä Husu ei kuitenkaan ole katunut. Hän on nauttinut siitä, että on saanut vapaasti tehdä osaamaansa myyntityötä, mutta perheen ehdoilla.
Kohderyhmänäni ovat virastot ja toimistot, joten pääsääntöisesti teen varsinaista myyntityötä virastoaikoina. Heinäkuun pystyn pyhittämään lomailuun, koska useimmat virastot ovat silloin kiinni. Näin jää aikaa myös vaimolle, kolmen lapsen jalkapalloharrastukselle sekä joskus jopa mökkeilylle.
Petteri Husun yrityksen Ergopoint Oy:n tuotteisiin voi käydä tutustumassa netissä www.ergopoint.fi