R-kioskiyrittäjät ovat löytäneet SYT-kassan

Näyttökuva 2015-02-13 kello 16.23.53Yksi SYT-kassan löytäneitä on hämeenlinnalainen R-kioskiyrittäjä, 53-vuotias Kirsi Aho. Hän liittyi SYT-kassaan hyvin samaan aikaan kun marraskuussa 2009 perusti oman toiminimen kioskin pyörittämistä varten.
– Hain tietoa netistä ja löysin sitä kautta SYT-kassan. Halusin heti alusta lähtien turvata selustani, jos jotain ikävää sattuu. Liittyminen yrittäjäkassaan oli jotenkin itsestään selvä asia, Aho muistelee viiden vuoden takaista päätöstään.
– Kaikki on aina elämässä mahdollista ja huomisesta ei koskaan tiedä. SYT-kassan jäsenyys antaa mielenrauhaa ja voin sen takia nukkua yöni levollisesti.
Aho on suositellut SYT-kassan jäsenyyttä myös muille ärräyrittäjille.
– Olen kouluttanut monta uutta R-kioskiyrittäjää alalle, ja yhdessä olemme keskustelleet elämästä laajemmaltikin.
Mitäpä jos kauppiasura jostain syystä katkeaa? Maksamalla muutaman satasen vuodessa saat lisäturvaa tällaisessa tapauksessa.
Toinen asia, josta Aho haluaa puhua kaikille yksinyrittäjille ja R-kauppiaille, on työssä jaksaminen.
– Riittävä liikunta ja terveellinen ruokavalio auttavat jaksamaan. Eikä työtunteja pidä ahnehtia liikaa, se kostautuu. On myös aina syytä välillä pitää kunnon irtiotto työelämästä ja pitää lomaa.

Itsenäinen työ on mielekästä

Ahon pyörittämä ärrä on todella monipuolinen palvelukeskus. Sieltä saa veikkaustuotteiden lisäksi mm. VR:n liput, passit, kännykkäliittymät, hodarit sekä konsertti- ja teatteriliput. Tämän päälle Aho hoitaa vielä kulmakunnan asiamiespostia.
– Tämä on koko lähiön olohuone, josta saa vaikka mitä. Parasta työssä onkin juuri ihanat asiakkaat, joiden kanssa saa päivittäin vaihtaa kuulumisia. R-kioskikauppiaana saan toimia itsenäisesti ja muokata työaikojani oman pääni mukaan. Plussaa on myös se, että voin omalta osaltani kantaa yhteiskuntavastuuta ja työllistää nuoria.