Vaasalaisen videoyrittäjän veri ei vapise

Pohjalaisen Mediatuotantoyhtiön Siltaloppi Productions Oy:n puikoissa ahertaa tyytyväinen mies. Vaasalaisyrittäjän kamera ei tärise, eikä veri vapise kun yrittäjän turvana on jäsenyys SYT-kassassa.
48-vuotias Ari Hautamäki on toiminut Siltaloppi Productions Oy:n pääomistajana ja yrittäjänä syyskuusta 2012 lähtien. Siltaloppi Productions Oy on yli neljännesvuosisadan toiminut vaasalainen TV-tuotantoyhtiö, joka on keskittynyt lähinnä televisiotuotantoihin sekä mainos- ja yrityskuvauksiin.
Hautamäen tie kuvausyhtiön peräsimeen kulki ääni- ja kuvatarkkailijakurssin
kautta. Sitä ennen mies ehti käydä ammattikoulussa elektroniikka- asentajan koulutuslinjan.
– Siihen aikaan, 80-luvulla, ensimmäiset paikallisradiot olivat juuri tulossa Suomeen ja minua kiinnosti eniten se radiotyö. Kurssilla tutustuin myös televisiokameroihin ja se ala kiehtoi minua. Kuvaaminen alkoi sitten kiinnostaa tosissaan, muistelee Hautamäki.
Samoihin aikoihin kuvaaja Esa Siltaloppi oli käynnistänyt oman tv-tuotantoyrityksen Vaasassa ja Hautamäki pääsi sinne työharjoitteluun.
Harjoittelujaksojen myötä ja Siltalopin avustuksella Hautamäki pääsi ensin alan toiseen vaasalaisyritykseen kuvaajaksi. Keväällä 1995 Esa Siltaloppi pyysi tutun osaajansa yritykseensä vakituiseen työsuhteeseen.
– Olen ollut tässä firmassa töissä vakituisesti kohta jo 20 vuotta, laskee Hautamäki.
– Silloin alkuvaiheessa, 90-luvun lopulla tehtiin todella paljon MTV:lle aluemainoksia. Myös Ylen eri toimitukset ja yritykset työllistivät.
Vuonna 2006 Esa Siltaloppi pyysi Hautamäkeä yhtiön toimitusjohtajaksi ja samalla omistajaksi 10 prosentin osuudella.
– Kuusi vuotta myöhemmin oli helppo siirtyä yrittäjäksi, kun tunsin firman läpikotaisin. Pääomistajaksi siirtymistä helpotti myös se, että Siltalopin osaava henkilökunta lähti innolla mukaan yrityksen uuteen vaiheeseen.